Tantermen kívüli digitális munkarend a Szerencsi SZC-ben is

Tantermen kívüli oktatási rend lépett érvénybe Magyarországon 2020. március 16-tól visszavonásig, mely a szakképzést is érinti. A közismereti és szakmai elméleti, valamint a gyakorlati tananyagot tantermen kívüli, digitális oktatás formájában sajátíthatják el a tanulók.

A Szerencsi Szakképzési Centrum és a hozzá tartozó iskolák is áttértek a tantermen kívüli digitális munkarendre. A Szerencsi SZC és intézményei a kialakított eljárásrendnek megfelelően működnek, az átállás - a digitális lehetőségeknek megfelelően - elindult.

A pedagógusok nyitottak minden módszerre, amivel a tananyagot el tudják juttatni a tanulóknak és olyan digitális technikákkal dolgoznak, melyekkel visszajelzést kaphatnak a diákok által elsajátított anyagokról. Többek között a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben (KRÉTA) a tanárok követhető módon tudnak feladatokat kiadni, üzeneteket küldeni és teszteket feltölteni.

A Centrum vezetősége felvette a kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával azzal kapcsolatban, hogy a külső gyakorlati helyeken a gyakorlati oktatás a lehetőségekhez képest hogyan tud folytatódni. A szakmai gyakorlati oktatás - amelyik gazdálkodó szerv tudta vállalni -  továbbra is a megszokott rend szerint, de a járványügyi előírások maximális figyelembe vételével továbbra is zajlik. Más esetekben egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával vagy a szakmai elméleti oktatás átcsoportosításával tudják teljesíteni a tanulók az előírt gyakorlatot.

Tegyünk mindannyian azért, hogy a járványt lassítani tudjuk!