Új tankonyha Tokajban

Új tankonyhát kapott a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által fenntartott szakképzési centrumok intézményeiben, a szakmai képzés célját szolgáló infrastruktúra-, és eszközfejlesztést célzó támogatási konstrukció keretében, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alap terhére, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában tankonyha kialakítása valósult meg. A közel 75 millió Ft-os, 100 %-ban nemzeti forrásból megvalósuló beruházás ünnepélyes átadására november 25-én került sor.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, Posta György polgármester, Rubi Zsoltné kancellár, Bukta Márta főigazgató és Szabó István igazgató is.

A köszöntők és az ünnepélyes szalagátvágási ceremónia után a részvevők megtekintették a vadonatúj főzőhelyiséget.

A beruházás során olyan 12 állásos tanműhely és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kialakítása valósult meg, mely a Szakképzés 4.0 stratégiai célok megvalósítását szolgáló infrastruktúrai elvárásoknak maradéktalanul megfelelnek. Ezáltal olyan modern környezetben tanulhatnak, dolgozhatnak a diákok, mely környezet a munka világában is várni fogja őket. Megismerhetik itt a korszerű konyhatechnológia eszközeit, valamint elsajátíthatják azoknak használatát is.

Az iskola oktatási hagyományaiban nagy szerepe van a vendéglátás szakmacsoportjába tartozó képzéseknek, a szülők, a diákok, a vállalkozások megelégedésére magas színvonalú oktatás történik az intézményben, melynek technikai hátterét sikerült a beruházás megvalósításával biztosítani a jövőben az itt tanulni szándékozó fiataloknak, és a felnőtteknek.