Ugrás a fő tartalomra

3900 Szerencs, Rákóczi Ferenc út 125.


+3647200123

Bemutatkozás


Köszöntünk mindenkit a Szerencsi Szakképzési Centrum honlapján!

Kedves Leendő Diákunk!

Kedves Szülők, Érdeklődők!

A Szerencsi Szakképzési Centrum 6 szakképző iskolája öt különböző helyszínen - Szerencs, Encs, Tiszaújváros, Tokaj, Sátoraljaújhely - várja a tanulni vágyó diákokat és felnőtteket egyaránt. Akkreditált Vizsgaközpontunk 2021. júliusában kezdte meg működését.

A Szerencsi Szakképzési Centrum iskolái elsődleges feladatuknak tekintik a kiemelt figyelmet igénylő tanulókkal való foglalkozást, elsősorban a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű diákok esetében, de fontos szerepet kap szakmai programunkban a tehetséggondozás és a sajátos nevelési igényű diákok nevelése-oktatása. A pályaválasztásukban bizonytalan tanulók részére, valamint a lemorzsolódás csökkentése érdekében, rugalmas tanulási utakat kínálunk. Dobbantó programot és műhelyiskolát indítottunk az encsi Abában és a sátoraljaújhelyi Trefort iskolánkban.

Szakmakínálatunkat a gazdaság elvárásaira válaszolva állítjuk össze és számos képzési opciót ajánlunk azoknak, akik versenyképes szakképzettséget, szakképesítést kívánnak szerezni. Palettánkon megtalálhatóak a klasszikus ágazatok, például Szerencsen és Tiszaújvárosban a Gépészet, Elektronika és elektrotechnika, valamint az Informatika és távközlés. Kiemelt ágazatunk a Turizmus-vendéglátás, melyet Sátoraljaújhelyen oktatunk. Napjainkban hangsúlyt kap az Egészségügy ágazat is, a jelentkezők többféle egyészségügyi szakma közül választhatnak sátoraljaújhelyi iskolánkban. Újdonság az okleveles oktatási szakasszisztens technikusi képzés, mely a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziumban indult el.

A Szerencsen kialakított, jól felszerelt Digitális Közösségi Alkotóműhelyünkben az érdeklődők interaktív foglalkozások keretében testközelből is megismerkedhetnek a különféle ágazatokhoz kötődő szakmák korszerű eszközeivel és tananyagtartalmával.

Célunk, hogy minden hozzánk jelentkezőt szakmai végzettséghez segítsünk.

Szeretnénk tovább erősíteni a már meglévő kapcsolatainkat a helyi cégekkel és új partnerek bevonását kívánjuk elérni gyárlátogatások, szakmabemutatók, egymás programjainak látogatásával és az azokon való részvétellel. Igyekszünk a szakképzési munkaszerződések optimális számának kialakítására törekedni, hogy tanulóink akár külső, akár belső gyakorlati helyen is kiváló szakoktatóktól, gyakorlati oktatóktól tanulhassák el a szakmát.

Tesszük mindezeket azért, mert tudjuk és hiszünk abban, hogy az iskolákban folyó munkának fontos eredménye lesz: egy fiatal, aki a nálunk megszerzett szakmájával könnyen el tud helyezkedni, építheti saját karrierjét és stabil anyagi hátteret tud biztosítani családjának, ezenfelül egy, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő munkavállaló!

A felnőtteknek is lehetőséget biztosítunk az élethosszig tartó tanuláshoz, hiszen rövidebb idő alatt szerezhetnek szakmákat, és beszámítjuk a korábbi végzettségeiket, valamint a gyakorlatban megszerzett előzetes tudást. Mindenkinek ingyenes a szakmajegyzék szerinti két szakma és egy további szakképesítés megszerzése.

A jelentkezők számára megoldást kínálunk a munkaerőpiacon történő könnyebb elhelyezkedéshez, saját karrierjük megvalósításához.


A jövődet építjük!

Kellemes böngészést kívánunk,

Bukta Márta főigazgató         Rubi Zsoltné kancellárKIMIKK
Alfafém Bt.Certa Szerszámkészítő és Alkatrészgyártó Kft.Diapolo Sport Kft.ÉMÁSZ Hálózati Kft.ÉPSZER Kft.G-Mínusz Kft.Halász Produkt Kft.INNOTEAM Kft.Jabil Circuit Hungary Kft.Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft.Kormos Zsuzsanna e.v.MOL Petrolkémia Zrt.Paul és Társa Kft.Prec-Cast Öntödei Kft.TIREK-SZOLG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.UNIO COOP Szövetkezeti Kereskedelmi Zártkörűen Működő RészvénytársaságVilant Kft.

  • SZC logo fehér
  • Szerencsi Szakképzési Centrum

   3900 Szerencs, Rákóczi Ferenc út 125.

  • Telefon: +3647200123

   E-mail: centrum@szerencsiszc.hu

   OM azonosító: 203055

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000724


  2024Szerencsi Szakképzési Centrum