Szerencsi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok

Hírek


NÉPSZERŰ

Népszerű hír

Munkamegbeszélés a Járási Hivatalban

A Szerencsi Szakképzési Centrum vezetői a Szerencsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának és Gyámügyi Osztályának kollégáival tartottak közös munkamegbeszélést szeptember 21-én. Rubi Zsoltné kancellár és Bukta Márta főigazgató tájékoztatást adtak a szakképzés rendszeréről és a Szerencsi SZC képzési kínálatáról.

2023. szept. 21.


B

KERESŐSzabad a pálya! - pályaválasztási kiállítás

Szabad a pálya! - pályaválasztási kiállítás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal 22. alkalommal rendezte meg a „Szabad a pálya!” elnevezésű pályaválasztási kiállítást idén novemberben. Az iskolaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos fiatalok számára tartott program a Miskolci Egyetem Főépületében kapott helyet. A célja, hogy hozzásegítse a fiatalokat és a szülőket a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő pályaválasztási döntéshez. November 14-15. között több mint 60 kiállító várta az érdeklődőket, többek között a Szerencsi SZC három intézménye is: Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola, Szerencsi SZC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola, Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

2023. nov. 15.


B

  NÉPSZERŰ

  Népszerű hír

  Munkamegbeszélés a Járási Hivatalban

  A Szerencsi Szakképzési Centrum vezetői a Szerencsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának és Gyámügyi Osztályának kollégáival tartottak közös munkamegbeszélést szeptember 21-én. Rubi Zsoltné kancellár és Bukta Márta főigazgató tájékoztatást adtak a szakképzés rendszeréről és a Szerencsi SZC képzési kínálatáról.

  2023. szept. 21.


  B

  Számítógépes adatrögzítő képzés indult Szerencsen

  Számítógépes adatrögzítő képzés indult Szerencsen

  A Szerencsi SZC igyekszik a gazdaság igényeire reagálva összeállítani képzési kínálatát. A Szerencsi Járási Hivatal és a Szerencsi SZC között kitűnő a kapcsolat, szeptember közepén közös munkamegbeszélésre is sor került. Már ekkor felmerült az igény, hogy egy számítógépes adatrögzítő szakképesítés segítené a hivatali munkatársak mindennapi munkáját és könnyítené, hatékonyabbá tehetné az adminisztrációs feladatok elvégzését. Az egyeztetéseket követően, 30 fővel 80 órás pilot program indult október végén, Szerencsen. A helyi kezdeményezést dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye főispánja is támogatja. Az online és kontakt órák során a résztvevők a tízujjas vakírás technikájával írásos dokumentumokat, kimutatásokat és iratokat tudnak készíteni, szerkeszteni, valamint táblázat- és adatbázis-kezelési feladatokat egyszerűbben tudnak elvégezni. Ezen kívül a levelezés és az informatikai ismeretek elsajátítása, rendszerezése is a képzés része. Mindezen ismeretek és kompetenciák valóban sokkal könnyebbé teszik mindennapi munkájukat.

  2023. nov. 6.


  B

   Miniszteri elismerések a Kossuthban

   Miniszteri elismerések a Kossuthban

   Az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából kimagasló munkájáért Bodroginé Dócs Andrea, a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium szakirányú oktatásért felelős igazgatóhelyettese és a turisztika munkacsoport: Altenberger Vera, Vigyikán Edina, valamint Bodroginé Dócs Andrea részesült Miniszteri Elismerő Oklevélben. Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár adták át az elismeréseket, díjazva ezzel a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájukat. Gratulálunk a kimagasló teljesítményükhöz!

   2023. nov. 6.


   B

    Duális tanműhely átadó

    Duális tanműhely átadó

    A mai napon kis ünnepség keretében adta át a Jabil tiszaújvárosi gyáregysége az új duális tanműhelyét, melyre mi is meghívást kaptunk. A Jabil Circuit Magyarország Kft. duplájára növelte a 2023 elején átadott Elektronikai Tanműhelyének befogadóképességét, és jelentős eszközfejlesztést is végrehajtott a még hatékonyabb oktatás érdekében. A beruházás eredményeként a korábbi egy aktív duális évfolyam helyett már három évfolyam vehet részt duális képzésben, elektronika és elektrotechnika ágazatban. Reményeink és terveink szerint a tiszaújvárosi Brassai elektronikai technikusai mellett jövőre már a szerencsi Műszaki elektronikai műszerész diákjai is itt kezdhetik meg duális tanulmányaikat!

    2023. okt. 26.


    B

     Online szakmai délután

     Online szakmai délután

     A Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok programsorozatában október 17-én Tanügyigazgatási online szakmai délutánt szervezett. A programon Bukta Márta, a Szerencsi SZC főigazgatója Rugalmas tanulási utak a szakképzésben címmel tartott előadást.

     2023. okt. 17.


     B

      Nemzetköziesítés a szakképzésben

      Nemzetköziesítés a szakképzésben

      Október 12-én került megrendezésre a Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport konferenciájára, melyen minden részvevő megismerhette a szakképzésebe beépíthető és megvalósítható nemzetközi, kiemelten az Erasmus+ projektek lehetőségeit és előnyeit. A konferencián a Szerencsi SZC-t Bukta Márta főigazgató képviselte. Nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy a Szerencsi SZC 2021 októberében benyújtott Erasmus+ pályamunkája pozitív elbírálásban részesült, így a konzorcium Erasmus+ Akkreditációs Tanúsítványt nyert el a szakképzési szektoron belül (KA-120-VET). A tanúsítvány elnyerésével 2022-2027 között évről-évre különböző mobilitási tevékenységeket valósítunk meg Európa-szerte. Az előző projektévben összesen 126 tanuló és 51 oktató mobilitása valósult meg többféle formában és különböző európai helyszíneken (Málta, Ciprus, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia, Olaszország, Írország, Németország)

      2023. okt. 12.


      B

       Egyeztetések a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán

       Egyeztetések a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán

       A Szerencsi Szakképzési Centrum vezetői a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának kollégáival tartottak közös munkamegbeszélést szeptember 26-án. Bukta Márta főigazgató és Rubi Zsoltné kancellár tájékoztatást adtak a Szerencsi SZC képzési kínálatáról és a szakképzés rendszeréről.

       2023. szept. 27.


       B        • KIM
        • IKK
        • Alfafém Bt.
        • Jabil Circuit Hungary Kft.
        • ÉMÁSZ Hálózati Kft.
        • INNOTEAM Kft.
        • MOL Petrolkémia Zrt.
        • TIREK-SZOLG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
        • Prec-Cast Öntödei Kft.
        • Kormos Zsuzsanna e.v.
        • Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft.
        • Certa Szerszámkészítő és Alkatrészgyártó Kft.
        • Diapolo Sport Kft.
        • ÉPSZER Kft.
        • G-Mínusz Kft.
        • Halász Produkt Kft.
        • Paul és Társa Kft.
        • UNIO COOP Szövetkezeti Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
        • Vilant Kft.

         • SZC logo fehér
         • Szerencsi Szakképzési Centrum

          3900 Szerencs, Rákóczi Ferenc út 125.

         • Telefon: +3647200123

          E-mail: centrum@szerencsiszc.hu

          OM azonosító: 203055

          Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000724


         2023Szerencsi Szakképzési Centrum