Ugrás a fő tartalomra

3900 Szerencs, Rákóczi Ferenc út 125.


+3647200123

Hírek


2024. aug. 12.
B

    Rugalmas tanulási utak a Szerencsi SZC kínálatában!

    A pályaválasztásukban bizonytalan tanulók részére, valamint a lemorzsolódás csökkentése érdekében, rugalmas tanulási utakat kínálunk.

    Rugalmas tanulási utak a Szerencsi SZC kínálatában!

    Orientációs osztály:

    Az előkészítő évfolyam (orientációs osztály) azoknak az általános iskolát elvégzett fiataloknak nyújt lehetőséget, akik bizonytalanok a pályaválasztásban vagy kompetenciafejlesztésre van szükségük a szakmai oktatásuk megkezdése előtt. Az egyéni képességek alapján fejlődhetnek a tanulók és a szakmai oktatás során az elsajátítható szakmákat gyakorlati körülmények között ismerik meg. Az orientációs osztályban a tanulók mentorálása, alapkészségeinek fejlesztése, életpálya tervezésének elősegítése történik rugalmas és személyre szabott oktatási formában. Az orientációs év sikeres teljesítését követően, felvételi nélkül léphet a tanuló 9. évfolyamra. A képzést a Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola infomatika tagozaton, idegen nyelvből pedig a Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium tervezi indítani.

     

    Dobbantó program

    A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés történik, ahol mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap.
    Ezt követően a tanuló tovább léphet a Műhelyiskolai képzésbe, ahol részszakmát tanulhat. A részszakma – 6-24 hónap alatt történő – megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít. A képzést a Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola, valamint a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakképző Iskola tervezi indítani.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kortárs költőkkel találkoztak a diákok

    Kortárs költőkkel találkoztak a diákok

    A IV. Rimay Költészeti Fesztivál programjához csatlakozott a TFG.

    2024. szept. 11.
    B
    Diákcsereprogram a Trittaui Gimnáziumban

    Diákcsereprogram a Trittaui Gimnáziumban

    A Szerencsi SZC Tokjai Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium tanulói Észak-Németországban töltöttek egy hetet.

    2024. szept. 9.
    B
    A robotprogramozás alapjai a Brassaiban

    A robotprogramozás alapjai a Brassaiban

    Oktatói továbbképzés valósult meg augusztus 23-28. között a Brassaiban

    2024. szept. 8.
    B


    KIMIKK
    Alfafém Bt.Certa Szerszámkészítő és Alkatrészgyártó Kft.Diapolo Sport Kft.ÉMÁSZ Hálózati Kft.ÉPSZER Kft.G-Mínusz Kft.Halász Produkt Kft.INNOTEAM Kft.Jabil Circuit Hungary Kft.Kispatak-2000 Kereskedelmi Kft.Kormos Zsuzsanna e.v.MOL Petrolkémia Zrt.Paul és Társa Kft.Prec-Cast Öntödei Kft.TIREK-SZOLG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.UNIO COOP Szövetkezeti Kereskedelmi Zártkörűen Működő RészvénytársaságVilant Kft.

      • SZC logo fehér
      • Szerencsi Szakképzési Centrum

        3900 Szerencs, Rákóczi Ferenc út 125.

      • Telefon: +3647200123

        E-mail: centrum@szerencsiszc.hu

        OM azonosító: 203055

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000724


      2024Szerencsi Szakképzési Centrum